ש: למה אומרים שבריא לאכול גזר?
ת: גזר מכיל וויטמינים, קרוטנואידים (אלפא ובטא קרוטן), סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון. מרכיבים אלו מסייעים להגנה על המערכת החיסונית של הגוף והם בעלי השפעה חיובית על הבריאות.
ש: האם אפשר לשמור שקית גיזרונים פתוחה במקרר?
ת: כל הגיזרונים הם טבעיים ללא תוספת חומרים משמרים. כדי ליהנות מטעם, טריות וממרקם אופטימליים, יש לצרוך אותם עד לתאריך האחרון לשיווק המודפס על גב האריזה.
בהחלט ניתן לשמור שקית גיזרונים לאחר שנפתחה במקרר אך יש לקחת בחשבון שהמוצר עלול לאבד מטריותו וממרקמו. הוא עלול להתייבש ולקבל גוון לבן במעטפת החיצונית, דבר שאינו מעיד על קלקול. אנו ממליצים לצרוך את המוצרים בהנאה תוך יום יומיים מרגע פתיחת השקית.
ש: האם ניתן לבשל גיזרונים?
ת: בוודאי, הגיזרונים מצוינים בכל מצב: כשהם טריים, מאודים, מבושלים, אפויים וכו".
ניתן לאכול אותם כחטיף טרי, וגם בסלט, במרק, במוקפץ, אנטי פסטי, בגולש, בצימעס ועוד, הם יוסיפו צבע וטעם לכל מנה.
חשוב לזכור שוויטמין A ונוגדי החמצון הכתומים (קרוטנאודים) יהיו זמינים לגוף בתוספת שמן (היות והם מסיסים בשמן), לכן מומלץ להוסיף קצת שמן זית למנה.
ש: האם אפשר לשמור שקית גיזרונים במקפיא?
ת: לא מומלץ להקפיא גיזרונים. הטעם האופטימלי הוא כשאוכלים אותם טריים.
ש: האם יש משמעות לאכילת גזר בצבעים שונים?
ת: מעבר ליופי שמציע הגזר הצבעוני יש לו יתרונות בריאותיים רבים. לגזרים הצבעוניים פיגמנטים שונים המכילים שפע של סגולות בריאותיות. הפיגמנטים השונים תורמים לשמירה על חוסן הגוף ועל הגנתו מפני מחלות, מסייעים בהאטת ההזדקנות, תורמים לראייה, מעניקים הגנה בפני מחלות לב וסרטן ועוד.
הגזר הכתום – מכיל פיגמנטים כתומים ממשפחת הקרוטנואידים כגון בטא-קרוטן. פיגמנטים אלו ידועים ביכולתם להילחם בעוצמה במחלות שונות. הם משמשים גם כמקור לוויטמין A החיוני, בין היתר, לשמירה על התפקוד התקין של המערכת החיסונית של הגוף.
הגזר הסגול – מכיל אנתוציאנינים אלה נוגדי חמצון חזקים אשר מסייעים בהאטת תהליכי הזדקנות, ובפרט הזדקנות המוח.
הגזר הלבן– אמנם חסר צבע, אך עשיר בפיטוכימיקלים ובסיבים תזונתיים העוזרים במניעת הסיכון למחלות קשות.
הגזר הצהוב– מכיל לוטאין וקסנתופיל, נוגדי חמצון ממשפחת הקרוטונאידים המסייעים בשמירה על ראייה תקינה.