כשאומרים גזר חושבים מיד על הצבע הכתום, אך הגזרים הראשונים היו דווקא סגולים ולבנים. הגזר הכתום נוצר כתוצאה מהצלבה שביצעו חקלאים הולנדים. הם יצרו אותו כמחווה לבית המלוכה ההולנדי, שצבעו הרשמי הוא כתום. משום מה, דווקא צבע זה הפך לצבע השכיח של הגזרים בעולם.
הגזר הארוך בעולם הגיע ל- 5.14 מטר (בשנת 1996). הגזר הכבד בעולם הגיע למשקל של 6 ק"ג (בשנת 1998) – מתוך שיאי גינס.
לוין קיפניס זכה בשנת 1974 בפרס ישראל על יצירתו "אליעזר והגזר", ומאז דורות של ילדים ממשיכים לקרוא את הספר בהנאה ולצפות בהצגה המצליחה.
הגזר מכיל מעט קלוריות (כ-40 קלוריות ל-100 גרם, תלוי בזן) ולכן מומלץ לאנשים השומרים על משקלם לשלב אותו, יחד עם ירקות נוספים, בתזונתם.
85% מהצריכה של הגזר בארה"ב היא של גזרים קטנים, בדיוק כמו חטיפוני גזר.
באנגליה ובעוד ארצות באירופה רוב הצריכה היא של מקלוני גזר. זה הסוג האהוב עליהם ביותר.
הגזר הוא מקור לשפע ויטמינים (A, B, K), מינרלים (אשלגן), נוגדי חמצון (ויטמין Cו- E, ויטמין A, ובטא-קרוטן) וסיבים תזונתיים ולכן אכילתו מסייעת בהגנה על המערכת החיסונית של הגוף ובמניעת מחלות שונות
תוספת של חתיכת גזר לשמן הטיגון שומרת על איכות השמן, וכך השמן הנספג במזון בריא יותר. הגזר עשיר בבטא-קרוטן ובקרוטנואידים נוספים, המונעים את חמצונו של השמן ושומרים על איכותו.