שעועית ירוקה מוקפצת

star2רכיבים:
1 חבילת שעועית ירוקה טרייה
1 כוס אפונה
1 ראש באק צ׳וי
1 בצל ירוק
(ניתן להוסיף – ברוקולי, עלי תרד או אפונת שלג)
שקדים קלופים קלויים לקישוט

לרוטב:
3 שיני שום
שמן זית
2 כפות שמן שומשום
2 כפות סויה
1 כפית דבש

star2

ריכוך השעועית-
מרככים את השעועית הטרייה או במיקרוגל או בבישול.
לפניכם שתי האופציות:

  • הוראות הכנה במיקרוגל:
    לחורר את השקית בהתאם לקו המקווקו
    להכניס למיקרו ל- 4-6 דקות בעוצמה גבוהה ובהתאם למיקרו שברשותכם עד שהשעועית הופכת לפריכה ורכה.
  • הוראות בישול במים:
    להרתיח מים בסיר
    להכניס את תוכן השקית למים הרותחים ולבשל עד שהשעועית מגיעה לפריכות הרצוייה
    לסנן את השעועית מהמים

אופן ההכנה-
מרככים את האפונה (קפואה ניתן להשרות במים רותחים 7 דק)
מחממים שמ״ז בווק על אש גבוהה, מוסיפים את השום, שמן השומשום, את הסויה והדבש.
מוסיפים את כל הירקות ומקפיצים עד שהם מתרככים ומתאחדים עם הרוטב.
קולים במחבת שקדים קלופים ומפזרים מעל לפני ההגשה.

ב ת א ב ו ן !!!