"העוגה של גיל" – גזר ותפוח

גיל גולומב היא השכנה שתמיד ריח עוגות נודף מחלונה ותמיד מאפה טעים ימצא על שולחנה. הגיזרונים אימצו את המתכון של גיל לעוגת גזר ותפוח. עוגה עשירה ומיוחדת. הכנתה פשוטה וטעמה מלווה בארומת קינמון וקראנצ'יות של שקדים. את התוספות ניתן להמיר בשוקולד/צימוקים/אגוזים, כל אחד לפי טעמו.

bake
לחמם תנור ל175 מעלות.
3 ביצים
3/4 כוס סוכר חום
3/4 כוס שמן
200 גרם שמנת חמוצה (גביע)
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
4 גזרים בינונים מגוררים
2 תפוחים קלופים חתוכים לקוביות קטנות
50 גרם שקדים טחונים
חצי כפית קינמון
לערבב את החומרים לפי הסדר.
קמח – לערבב עד הטמעה בלבד.
לשים בצד רגע.
לשמן תבנית 24 היטב, לפרוס נייר אפייה בתחתית.

1 גזר גדול חתוך לטבעות דקות
לסדר את טבעות הגזר על נייר האפיה.
לזרות מעליו:

50 גרם שקדים מולבנים
2 כפות סוכר דמררה
חצי כפית קינמון

להעביר הבלילה לתבנית (על הגזר והשקדים)

ולאפות 50 דקות בחום 175 מעלות.

להרתיח לסירופ:
1/4 כוס סיידר תפוחים
1/4 כוס מים

כשהעוגה מוכנה, בעודה חמה (קיסם ללא פירורים), יש לצקת עליה את הסירופ הרותח.
לחכות שהעוגה תתקרר לחלוטין לחלץ מהתבנית.
אפשרות הגשה מספר אחת: להפוך, שחלקה התחתון יהיה כלפי מעלה.
אפשרות הגשה מספר שתיים: לפזר אבקת סוכר ולהגיש, בלי להפוך.

star2א-וואלה!

עוגת-גזר-ותפוח